Skip to main content

Chtěli jsme vyrazit s dětmi do termálek v Maďarsku a rozhodli se pro termální lázně Buk. Kromě dvou našich kluků jely ještě dvě holky od manželčiny sestry.

Děti se usadily do sedaček a po zastávce v marketu jsme se vydali z Brna přes Mikulov směr Maďarsko. Cesta ubíhala svižně, za Poysdorfem jsme koupili známku a za chvíli již upalovali po dálnici na Vídeň. Za Vídní už ale dětem padaly oči a proto jsme se rozhodli někde zdřímnout. Kousek od hranic s Maďarskem je benzínka ( vlastně mezi Vídní a hranicemi jediná na A3), kde bylo místo a my to pro ten den zapíchli. Zatopit, vyčistit zuby, nahnat piskoře do duchen a sami  tam hupnout taky.

Ráno po snídani v režii lipánků, pribiňáčků a loupáčků jsme pokračovali dál. Po hodince jsme byli na místě. Termálky jsou propojeny s kempem což je velká paráda. V ceně kempu je vstup zdarma do 1. zóny lázní. Všude kolem nás lidi v županech procházející z lázní do kempu a zpět. Výhodou je neomezený vstup.

Po příjezdu jsme za vydatné pomoci a rad dětí našli vhodnou parcelu ke kempování.  Vyrovnat auto, připojit do sítě, sbalit plavky, něco zakousnout a huráá do bazénů. Na recepci kempu jsme rovnou dostali čip do lázní. Pár kroků a jsme tam.

Je fakt, že v tuto dobu jsou otevřeny jen některé venkovní bazény… pro děti v 1. zóně vlastně jen jeden vnitřní a jeden venkovní, který jim ale naprosto vyhovoval. Uprostřed něj byla velká barevná gumová bublina, ze které vyvírala teplá voda. Děcka by tam byly ještě teď, kdyby to šlo…

Po cca dvou hodinách jsme se šli najíst do obytňáku a pak zase zpět do vody.

Jinak uvnitř je několik bazénů s léčivou vodou cca 35 – 39 st., spousta míst s lehátky v odpočívárnách. Proto jsou tyto lázně vyhledávaný spíše staršími lidmi. Dostal jsem tip na termálky Sarvar, které jsou o pár km dál směrem Balaton a prý pro děti lepší…takže příště.

Navečer jsme se šli projít po kempu, chtěli jsme najít nějaké hřiště, ale bohužel. Tak alespoň hra na schovku.

Ráno pomalá snídaně, pobalit věci, což v našem Caradu není problém, protože garáž je obrovská a po svačině odjezd domů…

Leave a Reply

Close Menu